Szolgáltatások
Konferencia étkezés, kávészünet
Legfontosabb jellemzői:
- egy vagy több napos rendezvényhez többféle étkezési típus kapcsolódik
- az étkezések időpontjait részletes program tartalmazza
- az időtartama általában rövid
Cégünk rendezvényeinek jelentős része a konferenciák vendéglátásának biztosítása. Tapasztalatainkat nemcsak az elmúlt 15 év alatt gyűjtöttük, hanem előtte konferenciaközpontok, szállodák üzemeltetése során is.
Jellemzően egy konferencia az első napon vagy az azt megelőző napon egy ún. nyitó-fogadással kezdődik.
A napközbeni étkezések lebonyolítása lehet ültetett formában, de a rendelkezésre álló helyiségek méretéből adódóan sokszor az állófogadás alkalmasabb lehet.
A főétkezések mellett a rendezvény ideje alatt több időpontban ( általában érkezéskor, délelőtt, délután) a vendégek részére kávészünetet biztosítanak. A kávészünet kínálata a kávé, tea, üdítő és ásványvíz mellett sós és édes teasüteményeket, pogácsát, de esetenként falatkákat, gyümölcsöt tartalmazhat.
A konferenciák záróeseménye általában egy díszvacsora vagy egy ünnepélyes állófogadás.
A vendégek várható létszáma, a rendelkezésre álló helyiségek mérete, a tervezett étkezési időtartamok figyelembe vételével javaslatot tudunk tenni a legmegfelelőbb vendéglátás lebonyolítási formákra vonatkozóan is!
Kérjen most ajánlatot!
Állófogadás szervezése, lebonyolítása
Az állófogadás legfontosabb jellemzői:
- elegáns
- reprezentatív
- kötetlen
- gazdag étel-, és italválaszték
- kisebb helyigény – 1 m2/fő-től
Megrendelőink, partnereink által legtöbbször rendelt, legjellemzőbb rendezvénytípus az állófogadás és az ültetett állófogadás.
Az állófogadás rendezvénytípus ideális a vendégek elegáns, magas színvonalú ellátására. Lebonyolítása sokféle helyszínen megoldható.
A résztvevők az étkezés során szabadon mozoghatnak, kötetlenül társaloghatnak.A megrendelő elképzelésének megfelelően sokféle színű asztalszoknyával díszített büféasztalokon és italasztalokon gazdag étel-, és italválaszték megjelenítésére van lehetőség. A könyöklőasztaloknál a vendégek kényelmesebben tudnak fogyasztani. Az egyedi, iparművész által készített üveg tálkiemelőkkel megbontható a büféasztalok egyhangúsága, a megjelenés reprezentatívvá válik.
Az ültetett állófogadás esetén a vendégek egy része vagy minden vendég számára biztosítani kell az ülve fogyasztás lehetőségét. Így kényelmesebb, azonban fontos tudni, hogy ez jelentősen növeli a rendezvény helyigényét (1,6 m2/fő-től).
Kérjen most ajánlatot!
Buffet-dinner
Ez a rendezvény az álló és az ültetéses alkalom keveréke. Olyan összejövetel, ahol a meghívottakat büfékínálattal várjuk vacsorára. Az ültetéses vacsorát helyettesíti, kötetlenebb körülmények között. A meghívottaknak nincs kötött helyük, általában csak étkezni ülnek le, az italokat állva fogyasztják. Az étel és italkínálat megegyezik a fogadás során kínált étel és italkínálattal, azzal a különbséggel, hogy több meleg étel közül lehet választani. Időpontja a kora esti órákra tehető, időtartama másfél-két óra.
A vendégeknek nem illik elmenni, amíg a fővendég nem távozik.
Kérjen most ajánlatot!
Kerti parti
Ez a rendezvény egy kerti társasági összejövetel. A név csak a helyet jellemzi, az alkalom maga lehet fogadás is és koktélparti is. A lényege az, hogy szabadban rendezendő, de mindig olyan helyre szervezzük, ahol lehetőség van fedett helyre menni, ha az időjárás ezt megköveteli. A szokások az alkalom jellegétől függően megegyeznek a fogadáséval, illetve a koktélpartiéval.
Kérjen most ajánlatot!
Díszétkezés
Legfontosabb jellemzői:
- elegáns,
- reprezentatív
- ültetett
- felszolgált 4-7 fogásos ételsor és italsor
- nagyobb helyigény 2,5 nm/főtől
A díszétkezés egy protokolláris rendezvénytípus, amely lehet ebéd, de jellemzőbb a vacsora ( gálavacsora). Nagyon elegáns, azonban kötöttebb, mint az állófogadás.
A vendégek általában 8-12 fős körasztaloknál foglalnak helyet gyakran meghatározott ültetési rend szerint. Az asztalokon az alkalomhoz illő terítést virágdísz, ültetőkártya és menükártya egészíti ki.
A menüsor felszolgálása történhet ún. „tükörben”, amikor a felszolgálók egyszerre egymással szemben dolgoznak. Az igényesen tálalt fogások mellé illő minőségi borokkal tesszük teljessé a gasztronómiai élményt.
Az ételsor szervírozását megszakíthatják pohárköszöntők , beszédek illetve a vendégek szórakoztatására szervezett rövidebb műsorok.
A helyszín kiválasztásánál is fontos szempont a helyiség mérete mellett, hogy alkalomhoz méltó legyen.